Usluge

Šta radimo?

Sed Consequat, Leo Eget Bibendum Sodales, Augue Velit Cursus Nunc, Quis Gravida Magna Mi A Libero.

 • Dermatološki pregled

 • microscope

  Trihoskopija

 • Digitalna dermatoskopija

 • antibacterial

  Alergološko testiranje

 • clamp

  Biopsija kože

I Još

PRP(plasma rich platelets) ili plazma bogata trombocitima

 je inovativan, siguran i efikasan vid terapije koji se koristi u mnogim granama medicine uključujući dermatologiju, ortopediju, sportsku medicinu, maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju. U okvirima dermatologije, veliku efikasnost PRP potvrđuje u podmlađivanju kože, terapiji ožiljaka od akni, terapiji hroničnih rana i podsticanju rasta kose.

 

Trombociti su prirodan izvor bezbroj faktora rasta koji svojim velikim kapacitetom regeneracije, a bez ikakve mogućnosti alergijske reakcije čine ovaj tretman adekvatnim za brojne indikacije. Proces je brz i jednostavan i priprema PRP-ja započinje vađenjem određene zapremine venske krvi pacijenta. Krv se centrifugira, a zatim se deo plazme bogate trombocitima injektira u željeno područje. Aplikacija se može vršiti metodama mezoterapije iil Dermafrac uređajem, što obezbeđuje dodatnu korist istovremenog microneedlinga.

 

U ordinaciji Dermisa plus isključivo se koristi renomirani brend Cellenis PRP.

Mezoterapija lica/dekoltea/šaka

je minimalno invazivna metoda pri kojoj tankim iglicama injektiramo određeni preparat(koktel) u kožu na određenoj dubini. 20 minuta pre samog tretmana na kožu se aplikuje lokalni anestetik čime je mezoterapija potpuno ugodna za pacijenta. Cilj mezoterapije je dubinska hidratacija, svež i podmlađen izgled kože lica/dekoltea/šaka. Od sastojaka se najčešće aplikuju neumrežena hijaluronska kiselina, organski silicijum, vitamin C, različite aminokiseline, flavonoidi.

 

Mezoterapijom se postiže jedrina i vitalnost kože, a najčeće se sprovodi 3-6 tretmana. Može se kombinovati sa tretmanima koji svoj efekat ostvaruju na nivou epiderma poput hemijskih pilinga koji mogu biti uvod u mezoterapiju i poboljšati njene efekte.

Mezoterapija kose/brade

je pomoćna metoda u terapiji alopecije, a isključivo posle detaljne anamneze i sprovedenih dijagnostičkih procedura od strane dematologa. Ova metoda podrazumeva injektiranje oligoelemenata, biotina, aminokiselina i dr. u ciljana područja, a po prethodno napravljenom protokolu. Najbolji rezultati postižu se kombinacijom PRP terapije i mezoterapije, s tim što inicijalni tretman podrazumeva PRP, a zatim sledi serija 5-6 tretmana mezoterapije.

Venus Viva

je FDA sertifikovani uređaj koji kombinuje nanofrakcijsku radiofrekvenciju i SmartScan tehnologiju u cilju stimulaciju neokolageneze i neoangiogeneze što rezultuje zategnutom, glatkom i sjajnom kožom. Tretman je neinvazivan, prijatan, a odmah po završenom tretmanu ima se osećaj ujednačenog tena, blistavosti i svežine.

 

Može se primenjivati na licu i vratu, a najčešće je potrebna serija od 4-6 tretmana u skladu sa procenom i vremenom potrebnim za fiziološki odgovor kože na primenjenu metodu. Venus Viva je jako pogodan za kombinovanje sa drugim metodama čime su efekti dugotrajniji.

Fileri

Fileri su namenjeni nadoknadi volumena kože kao posledice starenja, koje kroz fiziološki proces vodi gubitku hijaluronske kiseline, kolagena, elastina i potkožnog masnog tkiva. U ordinaciji Dermisa plus koriste se isključivo renomirani brendovi kao što su Juvederm, Teosyal i Belotero, čiju sigurnost i efikasnost potkrepljuje više stotina kliničkih studija. Pre same aplikacije, filer se otvara pred pacijentom, a serijski broj svakog filera koji pacijent dobija je garant ispravnosti originalnog proizvoda. Neke od indikacija i stanja u kojima primenjujemo filere su: nazolabijalne bore, marionetske bore, povećanje usana, oblikovanje brade, nehiruško remodelovanje nosa i lica.

Hemijski piling

je metoda kojom se na kožu nanosi određena vrsta kiseline različite koncentracije i ph vrednosti. U zavisnosti od indikacija i vremena delovanja na koži, hemijski pilinzi se dele na: površinske, srednje duboke i duboke, a ovim postupkom koža postaje glatka i sjajna.

 

Najčešće indikacije za primenu hemijskih pilinga su: hiperpigmentacije, fotostarenje, keratoze, ožiljci od akni, plitke bore.

Ovaj tretman se češće preporučuje u mesecima kada je manja izloženost UV zračenju, te su manji rizici nastanka hiperpigmentacija. Posle hemijskih pilinga obavezna je primena dermokozmetičkih sredstava sa visokim SPF UVA/UVB faktorom.

Microneedling

(Derma roller ili DermaPen) je kolagen indukcijska metoda koja podrazumeva primenu netraumatskih finih mikro iglica koje stimulišu oporavak i samoregeneraciju. Ova metoda nije ablativna- ne oštećuje tkivo, već mehaničkom stimulacijom pokreće proces oporavka.

 

Ovaj vid terapije je indikovan u procesu lečenja: ožiljaka od akni, strija, transdermalni unos mezokoktela. Postupak podrazumeva i nanošenje lokalnog anestetika 20 minuta pre samog tretmana, tako da je pacijentu cela procedura bezbolna. Po obavljenom tretmanu, crvenilo, osećaj zategnutosti i toplote mogu biti prisutni do 48h tokom kog perioda se preporučuje koriščenje dermokozmetičkih proizvoda za ubrzanu epitelizaciju. U zavisnosti od indikacija i procenjenog stanja kože, obično je potrebno 3-4 tretmana u razmaku od 4-6 nedelja.

RF + Microneedling

Ova kombinovana terapija(frakcionisani RF microneedling) efikasna je za poboljšanje akni, ožijaka i fleka od akni, kao i bora i strija, bilo da su promene na licu ili drugim regijama na telu. Podrazumeva minimalno invazivni tretman pri kom se malim izolovanim iglama radiotalasna energija dovodi u dermis i/ili hipodermis.

Procedurom radiofrekventne koagulacije dermalnog kolagena u okolini igala obezbeđuje se trenutna kontrakcija kolagena i podstiče prirodni odgovor oporavka i/ili podmlađivanja kože. Tretirana mesta započinju proces remodelovanja i de novo sintezu kolagena, te koža dobija i osećaj zategnutosti. Ovo je komforna metoda koja podrazumeva lokalnu aplikaciju anestetika pre same procedure.

Protokoli preporučuju četiri tretmana na mesec dana. Po završetku tretmana nema boli, a u zavisnosti od indikacija i stanja kože, može biti prisutan prolazan eritem i edem. Vreme oporavka je 24-72h.